Petrirantanen

Venäläiset aikovat boikotoida suomalaisia yrityksiä ja matkailua Suomeen Anton Salosen takia

Ympäri maailmaa toimiva uusi Venäläiset äidit -järjestö julisti suomalaisille tuotteille ja palveluille maailmanlaajuisen boikotin, koska Suomi rikkoo venäläisten lasten ja venäläisten perheiden oikeuksia. Boikotista ilmoitti järjestön lehdistöosaston päällikkö Irina Bergset.

Venäläiset äidit toivoo, että venäläiset lopettavat suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostamisen sekä Venäjällä että muualla maailmassa ja lopettavat myös Suomeen matkustelun. Boikottilistalla ovat tällä hetkellä Nokia, Valio, Fazer, Paulig, Panda, Raisio, Saarioinen, Luhta, Reima, Vepsäläinen, Asko, Finnair, Allegro-juna ja suomalaiset viisumit. Boikotista kertovat venäläiset tiedotusvälineet.

Boikotti kestää vuoteen 2014 ja sille haetaan julkisuutta tiedotusvälineissä, mainoksilla ja mielenosoituksilla. Venäläiset äidit -järjestö osoittaa mieltä Stockmann-tavarataloja vastaan ja suosittelee venäläisiä olemaan asioimatta niissä. Myös Prisma-kaupat ja Sokos-hotellit ovat boikottilistalla. Virallinen boikottilista julkistetaan pian.

Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusraportti moitti äskettäin kovin sanoin venäläislasten kohtelua Suomessa. Myös YK:n lapsen oikeuksien komitean viimesyksyinen raportti toteaa, että Suomi rikkoo lapsen oikeuksia systemaattisesti. Eniten närää on herättänyt venäläisen Anton-pojan sieppaus ja salakuljetus suomalaisen diplomaattiauton takakontissa ja siihen liittynyt pojan äidin Rimma Salosen kohtelu. Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahov julkisti eilen tiedotteen, jossa hän luonnehti Suomen viranomaisten käyttäytymistä venäläisiä äitejä ja lapsia kohtaan julmaksi vainoamiseksi. Venäjä on antanut Suomelle useita nootteja ja moitteita, mutta suomalaiset viranomaiset ovat kieltäytyneet kaikesta yhteistyöstä. Suomi on mm. kieltäytynyt allekirjoittamasta Venäjän kanssa kahdenvälistä sopimusta lasten ja perheiden oikeuksista, vaikka Venäjällä on vastaava sopimus mm. Ranskan ja Yhdysvaltain kanssa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on pitänyt Venäjän kritiikkiä lapsen oikeuksien polkemisesta täysin aiheettomana, vaikka venäläiset äidit ovat itse kertoneet kohtelustaan ja myös YK:n lapsen oikeuksien komitea on jo pitkään moittinut Suomea. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson on hänkin kieltäytynyt yhteistyöstä venäläisten kanssa ihmisoikeusasioissa, vaikka Guzenina on itsekin venäläinen äiti ja ortodoksi.

Boikottia tehostetaan jatkuvien mielenosoitusten lisäksi erilaisilla oheistuotteilla, kuten t-paidoilla, tarroilla ja magneeteilla. Lähiviikkoina pyritään estämään myös suomalaisten tuotteiden tuonti, markkinointi ja jälleenmyynti Venäjällä. Boikotti on julistettu vasta tänään, joten tulokset näkyvät aikaisintaan parin kuukauden päästä. Venäläiset äidit -järjestö on tällä hetkellä verkostoitunut seuraaviin maihin: Norja, Suomi, Ruotsi, Venäjä, Italia, Belgia, Tanska, Kanada, Australia ja Uusi Seelanti.

(Guzenina-Richardson on näköjään pelkkä opportunisti, koska kieltäytyy identiteetistään.)

 

Boikotin uutisointia Venäjällä:

http://online47.ru/a/2012/01/09/Russkie_materi_objavili/

http://www.baltinfo.ru/2012/01/09/russkie-materi-obyavili-boikot-maslu-valio-chtoby-podderzhat-rimmu-salonen-252195

 

Lähde: http://www.antifasistit.blogspot.com/2012/01/venalaiset-aidit-jarjesto-julisti_10.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat